En av Tysklands absolutt beste vinprodusenter, er Gunter Künstler. Og for meg er lykken når det kommer nye årganger av vinene hans.

Familien har eid og drevet vingården Künstler helt siden 1648. Røttene var i den lille byen Untertannowitz i dagens Tsjekkia. Sånn cirka 80 kilometer nord for Wien. Etter andre verdenskrigen ble familien utvist fra Tsjekkoslovakia og først 1965 fikk Franz Künstler retablert Weingut Künstler. Da i Hochheim  am Main i Rheingau i Tyskland.

Sammen med sin hustru Monika, overtok Gunter Künstler driften av gården i 1992. Siden overtagelsen, har Gunter Künstler kjøpt vinmarker blant annet i Rudsheim med  0,3 ha i Berg Rottland og  hele 0,1 hektar vinmark i Berg Schlossberg samt 1,5 ha. i Assmannshausen. Totalt har de nå 48 ha.

Künstler Hochheimer Herrnberg Riesling trocken 2018. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 174,80 Poeng 87/100

Drua er riesling. Gulgrønn farge. Klassisk duft av sitrus, epler med hint av vinbergsfersken og blomster. Smaken er frisk og fruktig. Har på tross av sin ungdom en fin fylde, bra syre og er riktig bra balansert. En tørr og elegant ettersmak. Passer veldig bra sammen med skalldyr og til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Künstler Hochheimer Stielweg Riesling Alte Reben trocken 2017. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 229,80 Poeng 91/100

Riesling. Lys gul med et grønt skjær. Sitrus, grønne epler og hint av vinbergfersken og blomster på duft. Smaken er frisk og fruktig med en bra fylde. En herlig fruktig syre som balanseres av bra sødme. Lever fint opp til duften. Meget bra ettersmak. Passer fint sammen med kos og lyst kjøtt. Her er det mye vin for pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.