Denne gangen har jeg smakt på tidligere årganger eller samme årgang av «Ukens rimelige viner.»

Av og til så smaker jeg samme vin flere ganger. Og av og til blir jeg positivt overasket eller så har vinen utviklet seg til noe virkelig dårlig noe.  Så for å ikke kaste bort tiden din med å skrive om vin som smaker f… så har jeg bare tatt med de som jeg selv virkelig kunne tenke meg å drikke og er virkelig verd prisen.

Vi begynner med en bag in box. Den finnes også på flaske til kroner 137,10

Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2017. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 450,50 Poeng 88/100

For så si det først som sist, her er det mye vin for pengene. Drua er Monastrell. Mørk rød på fargen. Nydelig duft av modne kirsebær med fine hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og en glimrende balanse mellom syre og sødme. Bra ettersmak med bitte litt bitterhet på slutten. En vin som passer glimrende til lam og kos. En ekte løp og kjøp vin.

Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussie 2017. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 156,90 Poeng 87/100

Drua er selvfølgelig barbera som navnet sier. Mørkerød med et lite blått skjær på farge. Duft av mørke bær med hint av urter og tre. Fyldig og fruktig på smak. God munnfølelse. Meget bra syre og sødme. Lever fint opp til dufte. Tørr, litt bitter ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Carussin Asinoi Barbera d’Asti 2017. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 139,90Poeng 86/100

Drua er Barbera. Har en klar rød farge. Nydelig frisk duft av kirsebær og litt urter. Vinen er herlig mjuk i munnen. Frisk og fruktig med røde bær og samme urtene som i duften. Bra syre som er vel balansert.  Fin ettersmak. Personlig liker jeg den godt sammen med modne, harde oster. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.