Jeg er møkk lei vinter, men heldigvis er det snart vår og det er tid for rosévin. Som om det ikke er tid for rosévin året rundt.

De siste årene har salget av rosévin økt i hele verden. Også i Norge. En av grunnene er at kvaliteten på vinene blir bedre og bedre. Så mye bedre at kompleksiteten i rosévin er helt på høyde med hvitvin og rødvin.

Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2017. Tyskland, Rheingau Pris kr. 159,90 Poeng 89/100

100 % Spätburgunder. Fin lys rosa farge. Riktig bra duft av røde bær, bringebær og små hint av urter. Smaken lever elegant opp til duften. Riktig frisk med bra munnfølelse og fylde. Veldig bra balansert. Fin ettersmak med et lite hint av skall. Passer glimrende til grillet lyst kjøtt og til kos. En «Løp og kjøp» vin.

Matua Rosé 2018. New Zealand. Pris kr. 134,90 Poeng 86/100

Druene er Pinot Noir 41%, Sauvignon Blanc 40%, Merlot 19%. En sjelden kombinasjon med druer for en rosévin. Fargen er lys lakserosa. En lekker duft av sitrus, stikkelsbær og rabarbra. Smaken er frisk og fruktig med en god og rund fylde. Meget bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. En vin som vil fungerer veldig bra til kos og fisk. Til denne prisen så er det bare å si «Løp og kjøp.»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.