Det har blitt dyrket vin i Chile helt siden 1500 tallet da spanjoler og portugisere slo seg ned i landet etter solide plyndringer.

Riktig fart på vindyrkingen ble det på midten av 1800 tallet da noen godseiere med Bertrand Don Silvestre Ochagavía Echazaretaoch i spissen, importerte druestokker fra Bordeaux. Og da vinlusen herjet Europa på slutten av 1800 tallet, så førte det til en viss eksport av chilensk vin. Så når de europeiske produsentene igjen kom føtter på 1900 tallet gikk chilensk vin litt i glemmeboken. På slutten av 1970-tallet ble det gjennomført en kraftig modernisering av vinproduksjonen. På grunn av dette er nå Chile blitt et moderne vinland.

I dag dyrkes det vin på ca 107 000 hektar vinmark. Og med nærmeste optimale forhold for vinproduksjon, har Chile de siste tjue, tretti årene blitt en av de viktigste vinlandene i det som kalles den «nye verden.»

Santiago 1541 Gran Reserva Syrah 2018. Chile , San Antonio Pris 465,-

Drua er Syrah. En mørkerød farge med et blått skjær. Bra duft av mørke bær, litt krydder. Smaken har en bra fylde, bra frukt og en mjuk munnfølelse. Bra balansert syre. En grei ettersmak. En ekte kosevin. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.