Jeg vet ikke riktig hvorfor så mange spiser blåskjell om sommeren. Tross alt er blåskjellene best i perioden slutten av september frem til mars. Grunnen kan være at blåskjell trives best i temperaturer mellom 8 og 10 grader.

Min favoritt oppskrift er en belgisk variant av blåskjell, Moules frites.  Kanskje på grunn av at jeg spiste Moules frites første gangen i Somme da jeg var en ung mann og reiste rundt med noen gode venner og smakte retten aller første gangen- med andre ord ren nostalgi. Nå skal de sies at jeg har spist Moules frites et utall ganger i løpet av årene og vært like begeistret som første gangen.

Moules frites er enkel å tilberede. Man behøver bare noen gode venner og en timestid.

Blåskjell.

Ingredienser til 4 personer.

4 nett blåskjell
sjalottløk
hvitløk
fersk bladpersille.
4 dl hvitvin
smør

Aïoli

8 ss majones
2 ts dijonsennep
2 ts sitronsaft
2 fedd hvitløk

Enkle potetbåter

12 stk potet
olje
4 timiankvister
8 fedd hvitløk
salt og pepper

Framgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian. Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak. Stek i 20-30 minutter til poteten er mør.

Tilberede blåskjellene

Skyll blåskjellene i kaldt vann og grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille. Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.
Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Husk nå å kaste blåskjellene som ikke åpner seg.
Vend inn hakket persille og server!

Vin til Moules frites.

Siden det skal brukes vin til både tilbereding og venner, så vil jeg ha en Bag in Box. Min favoritt er:

BattenfeldSpanier Riesling Trocken 2019. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 449,90 Poeng 88/100

Druen er Riesling. Fin gulgrønn farge. En fantastisk frisk duft av grønne epler, sitrus, blomster og det lille ubestemmelige. Smaken har en sjeldent god munnfølelse og friskhet. Akkurat som i duften er det epler, sitrus og blomster. Nest inntil en prefekt balanse mellom syre og sødme. En lang, elegant ettersmak. Passer bra sammen med skjellene og samtaler med gode venner. En ekte løp og kjøp vin

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.