Familien Mastroberardino har laget vin i mer enn 17 generasjoner i Provincia di Avellino, i Campania-regionen i Italia.

Dagens vingård ble grunnlagt 1878 og er på cirka 60 hektar. De er viden kjent for sine  Taurasi DOCG viner samt deres enorme jobb for å identifisere og bevare gamle druesorter som Greco og Fiano. Det er kanskje ikke så merkelig at arbeidet til familien Mastroberardino, og da spesielt Antonio Mastroberardino, med stor respekt og kjærlighet kalles «drue arkeologene.»

Det er også familien Mastroberardino som ligger bak Villa dei Misteri-prosjektet i Pompeii. Et prosjekt som gjenskaper vinene fra den gamle romerske byen ved å beplante vingårder som ble ødelagt av utbruddet av Vesuv i 79 e.Kr. De bruke de samme gamle druesortene de samme dyrking og produksjonsmetodene som de brukte den gangen da Vesuv gikk berserk i år 79.

Radici Taurasi Riserva 2014. Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 469,90 Poeng 96/100

Ny årgang. Druen er Aglianico. Vakker mørkerød farge med et bitte lite brunt skjær. En drøm av en duft av mørke bær, plommer og små hint av sjokolade. Frisk og fyldig med en fantastisk konsentrasjon. En perfekt munnfølelse og en perfekt balansert syre og sødme. Meget fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer perfekt til lam eller vilt. Kan lagres de neste femten, tjue årene. Selv om vi kun er i slutten av februar tviler jeg på at jeg kommer til å smake en bedre vin i år.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.