Ukens rimelige viner, kommer alle sammen fra Toscana. Nærmere bestemt fra vinfirma Dievole.

I følge vinbloggen Mat og Vinnett, så holder Divole til cirka en times kjøretur sør for Firenze. Med sine 400 hektar, er Dievole en av Chanit Classicos største vingårder, fordelt over fire eiendommer. Hovedeiendommen er selvfølgelig Dieviole, holder til i Chianti og er 86 hektar. Podere Brizio i Montalcino er på 11 hektar mens Le Due Arbie vest for Siena er på 70 hektar og Tenuta Meraviglia med 33 hektar ligger i Bolgheri.

Litt historie.

Navnet Dievole dukket første gangen opp i 10 mai 1090. Det i en kontrakt der Rodolfino og Vinizio betalte to capons, tre brød, og 6 sølv Lucca denari for «den guddommelige vingård.»

Bare sånn for å sette det i perspektiv, det var sånn cirka på denne tiden at Leif Erikson bommet på kursen og havnet i Amerika, kineserne fant opp kruttet og verdens første universitet ble grunnlagt i Bologna mens Normannerne moret seg med å erobre Roma og pave Urban II plyndret Jerusalem. Så man kan vel trygt si at gården har en del erfaring og høste av.

I 2013 kjøpte argentineren Alejandro Bulgheroni eiendommen sammen med terroir-ekspert Alberto Antonini, begynte han med en fornyelse av eiendommen. Blant annet bestemte de seg for for gjæring i betongegg og fermentering på eikefat.

Kilde: Mat og Vinnett, Dievoles hjemmeside.

Dievole Le Due Arbie Chianti Superiore 2015. Italia, Toscana, Chianti. Pris kr. 144,90

En rødvin laget på Sangiovese 80%, Merlot 20%. Mørkerød på fargen, fin duft av mørke bær med hint av eikefat. Smaken lever fint opp til duften. Bra fylde, mild tannin. Fin balanse mellom syre og sødme. God fruktig ettersmak. En vin som vil danse perfekt sammen med de fleste former av pasta. Meget bra kjøp.

Dievole Le Due Arbie Rosato 2017. Italia, Toscana. Pris kr. 144,90

En rosévin som er virkelig verd pengene. Laget på hundre prosent Sangiovese. Lys rosa på farge. Dufter av røde bær, anelse sitrus og bitte litt søt frukt. Fin frisk og fyldig smak. Bra frukt, meget bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. En vin som passer glimrende til lyst kjøtt eller lyse vårkvelder. Meget bra kjøp.

Dievole Le Due Arbie Bianco 2016. Italia, Toscana. Pris kr. 144,90

Vinen er laget på Sauvignon Blanc 10%, Trebbiano 60%, Chardonnay 10%, Malvasia 20%. Lys gul på farge. En ungdommelig duft med sitrus og små hint av urter. En frisk, fruktig smak. God munnfølelse med en lett sødme. Meget bra ettersmak. En vin som passer bra til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.