Vingården Poggio al Tesoro i Toscana, Italia, eies av Allegrini. Etter min mening så er det Poggio al Teseoro som gir de beste vinene.

Poggio al Tesoro er en del av Allegrini-familiens Toscana-satsning. Med bakgrunn i suksessen i Veneto ønsket Allegrini å eksportere husets kvalitetsprofil til et annet italiensk prestisjeområde, og valget falt naturligvis på Toscana. Bolgheri er underdistriktet for internasjonale druetyper og Poggio al Tesoro produserer spennende og unike viner stor personlighet. Poggio al Tesoro består av 70 hektar fordelt på fire vingårder; tre av dem ligger i Bolgheri og den fjerde i nærheten av Bibbona. Området er beskyttet av fjellene Castagneto Carducci i øst.
Poggio al Tesoro betyr «The Hill of Treasure».

 

Poggio al Tesoro Sondraia 2013. Italia, Toscana, Bolgheri. Pris kr 359,- Poeng 90/100

Vinen er laget på 65 % cabernet sauvignon, 25 % merlot, 10 % cabernet franc. Fin mørkerød farge. Nydelig intens duft med mørke bær og hint av eikefat. Stor fylde på smak med mørke bær, hint av krydder. Meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. En meget bra ettersmak. En vin som nesten roper på en rød biff. Meget bra kjøp.

Poggio al Tesoro Mediterra 2014. Italia, Toscana, Bolgheri. Pris kr. 229,- Poeng: 89/100

Druene er Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 30%, Syrah 40%. Vakker mørkerød farge. Nydelig duft av mørke bær som kirsebær og med hint av krydder og paprika. Smaken har en meget bra fylde, fruktig med en fin munnfølelse. Bra balanse. Fin tannin. En vin som vil fungere bra sammen med grill. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.