Belgias eldste eksisterende Lambic-bryggeri, er Timmermanns bryggeri.

De holder til i Itterbeek rett utenfor Brussel hvor de har brygget øl siden 1702. Men de brygger kun øl basert på lambic. For øl-elskere flest, ble de vel best kjent i 2015 da de fikk kåret verdens beste surøl med ølet Timmermans Oude Gueuze på World Beer Awards 2015. Forøvrig vant de gull ved Australian  Beer Awards 2015 og Brussels beer challenge i sammen slengen. Og det er ikke uten grunn de vant disse trofeene.

Kriek

Kriek, eller kirsebærøl, lages på ung lambic som er tilsatt saften fra mørke kirsebær. Normalt ettergjæres moroa i fire til ti måneder og lagres så i minimum et år. Som regel er ølet ufiltrert, har en mørkerød farge. Smaken er tørr, syrlig med kirsebær. Og akkurat et sånt øl er:

Timmermans Kriek Lambicus. Belgia.

Endelig en Kriek som ikke er klissen søt. Her er fargen mørkerød, en fantastisk nydelig duft av kirsebær. Fin fylde på smaken, tørr og frisk. Masser av sure kirsebær og en perfekt balanse mellom søt og sur. Lang frisk ettersmak. Passer til kos. I og med at ølet holder 4% alkohol, så gå til din nærmeste kjøpmann og be ham om å ta den inn. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.