Historien om det Sør-Afrikanske Haute Cabriere kan dateres tilbake til 22 desember 1694.

Det var da den franske hugenotten Pierre Jourdan fikk et stykke land i Olifantshoek, i dag bedre kjent som Franschhoek. Han besluttet seg for å oppkalle gården sin etter sin gamle hjemby , Cabriere.

På tidlig 1980 tallet kjøpte Achim von Arnim, kjellermester på Boschendal noe av vinmarkene. Ideen hans var å lage vin som i Champagne. Og helt i tråd med tradisjonene fra Champagne, plantet han Chardonnay og Pinot Noir og laget sin ”champagne”, bedre kjent i Sør-Afrika som Cap Classique.hc-wines-image

Noen år senere fant Achim von Arnim nytt vinland. nå kjent som Haute Cabriere, i skråningene på Franschhoek Mountains. Jorden kunnen minne om markene i Burgund, noe som inspirerte ham til å dyrke vin i en ”burgundstil.” Først og fremst Pinot Noir men også noe Chardonnay.  Samtidig som han arbeidet som kjellermester på Boschenda, gravde han ut sin vakre vinkjeller i Franschhoek Mountain. Og eksakt 300 år etter Pierre Jourdan kjøpte sitt vinland, åpnet Achim von Arnim den 22 desember 1994 sin vinkjeller. I dag så er det sønnen Takuan von Arnim som driver gården. Og det med stor suksess.

Haute Cabrière Unwooded Pinot Noir 2015 87 poeng

Hvorfor kom ikke denne vinen i sommer? Det er en lett og elegant rødvin, men ok, det er en glimrende høstvin også. Lys rød på fargen. Virkelig god duft av røde bær, litt blomster og det lille udefinerbare som jeg elsker. Saftig og rund på smaken. Lever riktig bra opp til duften med en fint balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. Denne drikker jeg veldig gjerne sammen med mine stekte kantareller. Eller sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.