Flensburger Brauerei ble etablert den 6. september 1888 og er et av de siste selvstendige bryggeriene.

Den gangen fantes det cirka 20 små bryggerier i Flensburg. I 1919 fusjonerte bryggeriet med et annet større ølbryggeri fra byen.I 1959 ble det lille bryggeriet Clausen Fuglsang fra Husum kjøpt opp. Etter en storbrann i 1961 ble produksjonsbygningen gjenoppbygget. Siden 2001 produserer bryggeriet etter nye miljøvennlige metoder og er et av de siste selvstendig bryggeriene som ikke er kjøpt opp av de store som Carlsberg eller Heineken.

Patentkork.

En av grunnene til at jeg er temmelig begeistret for bryggeriet, bortsett fra glimrende øl, er at de den dag i dag bruker patentkorker. Selv om andre bryggerier av økonomiske grunner gikk over til flasker med kapsler, valgte bryggeriet i Flensburg bevisst å beholde flaskene med patentpropp.
Plop-lyden som oppstår når en patentflaske åpnes, er blitt et varemerke for bryggeriet og inngår i deres markedsføring..

Flensburger Winterbock 2014. Tyskland, Flensburg. Pris kr. 52,60.

Flensburger Winterbock er et undergjæret lyst bokkøl. Det er brygget på vann, malt (bygg), humle, gjær. Har en fin, gyllen oransje farge med et kremaktig, godt  skum. Duften har både pære og malt med et bitte lite hint av vanilje. Smaken er elegant og slankere enn andre bokkøl. Ølet er perfekt balansert mellom sødme og bitterhet. En lang og god ettersmak. Et øl som passer til de fleste av vinterens tyngre retter. Et meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.