For noen år siden kom det noe spennende øl fra det lille berliner mikrobryggeriet Brlo på Vinmonopolet.

Om du ikke klarer å utale navnet, så fortvil ikke. Det gjør ikke tyskerne heller. Navnet skal visstnok være den gamle slaviske varianten for Berlin. Bryggeriet ble startet i 2014 av tre lidenskapelige øl-entusiaster. Katharina og Christian er venner siden studietiden. Mens Katharina ble oppmerksom på mikrobrygging under studier i utlandet, gikk Christian på ølvandring sammen med sin far. Katharina og Christian møttes igjen i Berlin under en fuktig aften, ble de enige om at de måtte gjøre noe med øl. Da de møtte tredje mann i trioen, Michael, utdannet Diplom-Bryggerimester, var saken mer eller mindre klar. Han var trøtt på det rutinepregede arbeidet i et stort bryggeri, så da muligheten kom for å bli bryggerimester i sitt eget bryggeri, var BRLO en realitet.

Brlo Pale Ale

Egentlig har jeg begynt å bli litt trøtt på både pale ale og ipa. Først og fremst for at de fleste som dukker opp, er overhumlet og noen er så bittere at man undres på hva slags sjeleliv bryggerne har. Eller om det er dårlige kunnskaper og et forsøk på å gjemme feilene i ølet.  Derfor var gleden desto større da jeg smakte Brlo Plae Ale aller første gangen. Endelig en pale ale som var kraftig, rund elegant og… La oss ta det i riktig rekkefølge.

Brlo Pale Ale, Tyskland. Pris kr. 47,- Terningkast 

Fin disete gyllenbrun farge. Et lavt, kremete hvitt skum. Bra duft av malt, karamell og en anelse sitrus. Bra fylde på smak, fin bitterhet med malt og en anelse sødme. En riktig god ettersmak. Endelig noe som smaker øl og er en ekte Blonde. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.