Noen av Godt Drikkes lesere har etterlyst spalten «Ukens rimelige viner.»

Og finne vin som ikke slakter lommebok til de fleste av oss, var jo egentlig baktanken og den opprinnelige filosofien til Godt Drikke. Tanken den gangen Godt Drikke startet for drøyt femten år siden, var at det fantes mange dyktige vinskribenter som fortalte om vin i det dyre segmentet, men det var nesten ingen som fortalte om vin for sånne som meg som ikke hadde den store lommeboka. Så her er spalten tilbake med to rødviner. Og med terningkast som tidligere.

Santa Rita 120 Cabernet Sauvignon 2022. Chile, Central Valley. Pris kr. 124,90 Importør: Symposium Wines AS

Druene er Merlot 15%, Cabernet Sauvignon 85%. Mørkerød med et blått skjær på fargen. Duft av mørke bær, bitte litt krydder i bakgrunnen. Smaken er rund og bløt. Bra friskhet. Godt balansert syre og sødme. Ok tannin. God ettersmak. Passer bra til stek. I forhold til pris, er dette et mega godt kjøp.

Fairview Goats do Roam 2022. Sør-Afrika, Western Cape. Pris kr. 122,90. Importør: Modern Wines AS

Druene er Shiraz 60%, Cinsault 15%, Mourvèdre 13%, Grenache 8%, Carignan 4%. Blårød farge. Duft av mørke bær og hint av vanilje. Smaken er bløt og fruktig med mørke bær. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. Passer til en lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.