Ukens rimelige vin kommer fra Piemonte. Nærmere bestem fra vingården Carussin som ligger i de grønne åsene mellom Nizza Monferrato og Canelli.

Gården ble grunnlagt i 1927 av Maggiore Ferro fra byen Calosso sånn cirka en mil fra der Carussin ligger. Det er denne byen gården har fått sitt navn fra, ettersom Carussin er piemontesisk for Calosso. Etter Maggiores død i 1950 tok sønnen Carlo over Carussin. Han utvidet gården, plantet nye vinmarker og la om til økologisk drift. Bruna Ferro måtte ta over vingården da hennes far døde så altfor tidlig i 1988, og det var hun som la om hele gården til biodynamisk drift. I dag driver Bruna Carussin sammen med mannen Luigi Garberoglio og sønnene Luca og Matteo. Gården har jobbet etter biodynamiske prinsipper i over 15 år, og tillegg til vinplanter dyrker de også frukt og grønnsaker. Vinmarkene er primært plantet med Barbera og Moscato, og Carussin produserer i dag rundt 110 000 flasker vin.

I harmoni med naturen

Carussin jobber i fullstendig harmoni med naturen, og den biodynamiske tilnærmingen gir viner med svært ren og saftig frukt. I kjelleren jobber de også på tradisjonelt og naturlig vis – alle vinene spontangjæres, og tilsettes ikke noe som helst, bortsett fra små mengder svovel ved tapping.

Carussin Completo. Italia. Piemonte, Barbera d’Asti.  Pris kr. 459,90

Laget på druene Grignolino 5%, Freisa 5%, Barbera 90%. En klar, lysrød farge. Lekker duft av kirsebær med hint av urter. Smaken er frisk og fruktig. Deilig bløt. Godt balansert syre og sødme. Fin tannin. Meget bra ettersmak. Passer fint sammen med fisk eller lyst kjøtt. Her er det masser av vinen for pengene

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.