For en stund siden fikk jeg et sånt usigelige sug etter musserende vin. Og siden jeg sjeldent smaker bobler fra Savoie i Frankrike, var det det jeg falt for.

Savoie ligger rett sørvest for Genèvesjøen og er kanskje mer kjent for sine slalåmbakker og at de arrangert vinter-OL i 1992.

Savoie er så mye mer enn bare det. Blant annet er det et spennende lite vindistrikt. Som vindistrikt, var det nok deres lette og som oftest litt perlende hvite viner som var mest kjent. Men de seneste årene har det også blitt fokusert på de  jordlige røde vinene fra Savoie  .

Druene som benyttes for hvitvin er lokale varianter og heter Jacquere, Altesse eller Chasselas, samt den mere kjente Roussanne druen. For rødvinsproduksjon brukes Mondeuse, Gamay og Pinot Noir.

Det meste av den totale produksjonen på  cirka 130000 hl, konsumeres lokalt. Men heldigvis blir noe eksportert. Blant annet til vinmonopolet. Og det er noen fantastiske viner.

Jean-François Quénard Crémant de Savoie Cuvée Entre Amis 2015. Frankrike, Savoie. Pris kr. 229,90 Poeng 88/100

Vinen er laget på Pinot Noir 20%, Chardonnay 20%, Jacquère 60% og har vært lagret minst 18 måneder på bunnfallet. Fargen har en fin gulgrønn farge. Elegante bobler. Gode duft av sitrus, epler og små hint av brødbakst. Smaken er fyldig og frisk. Samme sitrus og epler som i duften med en riktig bra balansert syre og sødme. God fruktig ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr og venner. Og jeg ble overhode ikke skuffet over bobler fra Savoie.

 

2 KOMMENTARER

  1. hvorfor kan dere ikke tilføye polets varenr. det ville være mye lettere og finne produktene på polets sider?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.