Ukens anbefalte kommer i en bag in box

Navnet Schwedhelm – «svenskehjelmer» – er kallenavnet lokalbefolkningen ga soldatene som slo seg ned i Pfalz på 1600-talle. Det ble også familienavnet Stephan og Georgs forfedre tok.

Alle vinmarkene er under økologisk konvertering. Jordsmonnet i Zellertal er karrig med mye kalkstein og innslag av leire. Derfor må røttene trenge seg gjennom tykke lag for å kunne vokse dypere og nå vann. Klimaet er tørrere og kjøligere i Zellertal enn mange andre steder i Pfalz. Det stryker ofte en kjølig vind fra vest gjennom dalføret som bidrar til friske druer og store forskjeller mellom dag- og nattemperaturer. Samtidig ligger Zellertal beskyttet av Donnersberg som gjør sitt til at det er begrenset med nedbør. Sammen bidrar dette til at vinene gjerne får et kjølig, rent og mineralsk preg.

 Weingut Schwedhelm er en god representant for Pfalz’ vinprodusenter. Deres dedikasjon til kvalitet, bærekraft og tradisjon gjenspeiles i hver flaske de produserer. Med en arv som strekker seg over 170 år fortsetter Weingut Schwedhelm å lage vin som hyller Pfalz.

Schwedhelm Zellertal Riesling 2023. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 500,- (300cl) Poeng: 89/100 Importør: Vinhandleren

Lys gul med et svakt grønt skjær. Duft av epler, sitrus med hint av blomster og urter. Frisk og fruktig smak. Lever opp til duften. Meget bra balansert. Lang og god ettersmak. Passer til reker og andre skalldyr og ikke minst, til kos.  Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.