Arianna Occhipinti kalles for den ukronte vindronningen på Sicilia. Og det er velfortjent.

Hennes grensesprengende viner har nådd vinelskere over hele verden. Arianna Occhipint har på mange måter blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring. Arianna Occhipinti interesse for vin ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti som eier vingården COS. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og onkel Gusto som “gudfar” for prosjektet, ervervet hun seg en hektar vinmark som i dag har vokst til 34 hektar. Som om det ikke er nok, så har hun skapt et renommé som når så godt som verden rundt. Vinproduksjonen hennes er klassisk naturvin; økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping. Alle vinene er ufiltrerte.

Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato 2022. Italia Sicilia. Pris kr. 299,90 Poeng 90/100 Importør: Unico Real Wines AS

Druene er Nero d’Avola 30%, Frappato 70%. Fargen er blårød. Veldig god duft av moreller, urter og et lite hint av blomst. Frisk og fyldig på smak. God fruktighet og en riktig bra balansert syre og sødme. Frisk tannin. God ettersmak. Passer bra sammen med vilt eller lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.