Ukens anbefalte er tyske bobler

Markus Molitor overtok vingården etter sin far i 1984, bare 20 år gammel. Gården var da på knapt tre hektar.

I dag disponerer han mer enn 100 hektar og er en av Tysklands største private produsenter. Og han har skapt seg et navn som en av verdens absolutt beste vinprodusenter. Ingen andre har noen gang oppnådd 100 poeng for tre viner fra samme årgang. Noe Molitor fikk fra vinguru Robert Parker. Årgangen var 2013. Allerede to år tidligere hadde Molitor innkassert sine første 100 poeng.

På hjemmebane er Markus Molitor flere ganger blitt kåret til årets vinmaker eller har mottatt priser for årets beste kolleksjon. Noe som ikke er det minste merkelig. For han lager toppviner i alle kategorier – fra tørre og halvtørre til søte og edelsøte – noe som er unikt for Mosel. Og ikke minst, hans sekt er fantastisk.

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Sekt Brut. Tyskland, Mosel. Pris kr. 259,70 Poeng 89/100 Importør: Record Vinimport AS

Riesling. Flott strågul farge og masser av fine små bobler. God duft av blomster, sitrus, grønne epler og med hint av bakst. Veldig frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Lever opp til duften. Meget bra balansert. En lang og god ettersmak med litt bitterhet på slutten. En vin som passer til timer i solen mens folk går forbi. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.