Ossian Vides y Vinos ligger i provinsen Segovia, nordvest for Madrid, i landsbyen Nieva.

Ossian Vides y Vinos prosjektet begynte i 2005 med  Javier Zaccagnini fra Bodegas Aalto i Ribera del Duero og hans kollega Ismael Gozalo, som kommer fra en familie som har laget vin i området i mange generasjoner.

Målet med Ossian var å utforske det enorme potensialet til de ekstremt gamle Verdejo-vinstokkene som blir dyrket i dette området av Segovia. Vinstokker som er mer enn hundre år gamle og som overlevde vinlusa som herjet i store deler av Europa på slutten av 1800 tallet. Og grunnen til at akkurat dette området overlevde er den  sandholdige jorden som holdt phylloxera i sjakk.

Helt fra dag en, har druene blitt dyrket økologisk, på eksakt samme måte som de har blitt dyrket i århundrer med naturlig kompost og kun naturgjær.

Ossian 2019. Spania, Castilla y León. Pris kr. 344,80 Poeng 92/100

Drua er Verdejo. Strågul farge med et lite grønt skjær. Duft av gule epler, sitrus med hint av vanilje og bitte litt fat. Frisk, fruktig med en meget god munnfølelse på smak. Lever opp til duften med sin sitrus, epler og fat. Perfekt syre. Lang og en elegant ettersmak. Den perfekte kosevinen som også kan brukes til sjømat. Meget bra kjøp!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.