I 1988 lanserte Vinmonopolet pappvin. En fransk rødvin og en tysk hvitvin, begge på tre liter, samt en tiliters BiB med fransk rødvin var de første i markedet.

Emballasjen ble en umiddelbar suksess blant nordmenn, og Vinmonopolets markedsavdeling utlyste en navnekonkurranse for å finne en norsk betegnelse på konseptet.

Forslag som Château de Papp, Troll-i-eske, Dompapp, Bagasjevin, Ola Dunk og Papir-rus ble forkastet, og Vinmonopolet holdt seg til den mer innarbeidede betegnelsen «Bag-in-Box» (BiB).

I 1996 hadde andelen pappvin sunket fra om lag 20 til bare 12 prosent av det totale vinsalget i Norge. Men rundt årtusenskiftet steg salget derimot dramatisk, og siden 2006 har BiB-ene stått for over halvparten av vinen som selges her til lands.

Tekst og kilde: Vinhandler Nicolas Mahé de Berdouaré. Du kan lese mer om pappvin her. https://nmdb.no/vintipset/pappvinen-fyller-hele-58-ar/

Giacosa Fratelli Piemonte Barbera. Italia, Piemonte, Øvrige. Pris kr. 482,90. Poeng: 86/100 Importør: Divini AS

Drua er Barbera. Mørkerød farge. Duft av røde bær, hint av blomster. Fruktig og fyldig på smak. Lett sødme som balanseres perfekt av syren. Bra tannin og en god ettersmak. En vin som går fint sammen med påskens lam. Her er det kvalitet for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.