Det er ingen hemmelighet at jeg er mer enn normalt begeistret for riselingvin. Og fortsatt mener jeg at de beste rieslingene kommer fra Tyskland.

Det beste er at de er virkelig verd prisen. Her er noen forslag på sommerriesling til under 150 kroner.

Juliusspital Würzburger Riesling Trocken 2015, Tyskland. Franken 88 poeng

Jeg har savnet vin fra Juliusspital på Vinmonopolet. Og endelig er det noen som importer den. Gulgrønn på fargen. Herlig duft av sitrus, epler, vinbergsfersken og hint av urter. Smaken er frisk med god fylde. Fantastisk balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. En vin som kan brukes til det meste, men passer best til kos.  En løp og kjøp vin.

3904901-1Wittmann 100 Hügel Riesling Trocken 2014. Tyskland. Rheinhessen. 87 Poeng.

Det var vin fra Wittmann som fikk meg til å forstå at man kunne produsere mer enn poteter og gulrøtter i Rheinhessen. Og hvilke viner de produserer. Her er fargen gulgrønn. Duft av sitrus, epler og urter. God fylde i smaken. Med sitrus, epler og en uendelig lang, frisk og nydelig ettersmak. For meg blir dette sommervinen nummer ett. Meget godt kjøp.

Kloster Eberbach Steinberger Riesling 2015, Tyskland Rheingau 86 poeng.

Jeg er kanskje litt forutinntatt når jeg smaker Kloster Eberbach. Det var her jeg tok mine første skritt inn i vinverden. Fargen er lys strågul. God duft av frukt, sitrus og kjeller. Smaken lever opp til duften med sin gode balansert syre, friskhet og frukt. Den vinen passer virkelig bra sammen med venner og nostalgi. Meget bra kjøp.

Leitz Rheingau Riesling trocken  2014 Tyskland, Rheingau 86 poeng

Her er det masser av vin for penga. Gulgrønn farge. God duft av epler og lime. God fylde i smaken, herlig fruktighet og en riktig bra syre og sødme. Riktig god ettersmak. Passer sammen med salater. Som sagt, her er det mye vin for pengene. Meget godt kjøp

6370701-1Dönnhoff Riesling Trocken 2014 Tyskland, Nahe 85 Poeng.

For noen år siden ble Dönnhoff kåret som Tysklands beste vingård. Og det var slettes ikke uten grunn. Og for 129 kroner, får man her en vin i verdensklasse. Fargen er veldig lys, grønngul. Duften har alt hva en riesling skal ha, med epler, sitrus og blomstereng. Smaken er lett og elegant. Fine toner av epler, pærer og sitrus. Perfekt syre og en lang, elegant ettersmak. En vin som inviterer til å fråtse i skalldyr. Meget godt kjøp.

Hexamer Riesling Trocken 2014 Tyskland, Nahe 85 poeng

Fin gyllen farge. God duft av sitrus, epler og hint av blomstereng. God fruktig smak med epler og sitrus. God syre og sødme. Lang ettersmak. Går glimrende sammen med både fisk og salat. Virkelig bra kjøp.

Schloss Vollrads Riesling Trocken 2014. Tyskland. Rheingau 84 poeng

Etter at banken overtok Vollards, så har en del av spenningen med vinene fra slottet forsvunnet. Men fortsatt holder de bra klasse. Gulgrønn på fargen. Bra duft av grønne epler, sitrus og hint av urter. Smaken lever så absolutt opp til duften og er lett, frisk og 2865801-1elegant. Bra syre sødme. Vil gå fint sammen med sommersalaten, men passer kanskje bedre til kos. Et riktig bra kjøp.

Pflüger Buntsandstein Riesling trocken 2015. Tyskland. Pfalz. 84 poeng

Strågul på fargen med et lite grønnskjær. Elegant duft av blomster, epler og sitrus. Smaken er frisk, fyldig og har en virkelig bra balansert syre og sødme. Lang ettersmak. Passer til salat og diskusjoner en lørdag ettermiddag med sol. Meget godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.