Tyske bobler en fredag

1927 kjøpte Valentin Seibel husmannsplassen «Frauenlob» i Pfalz. Han drev plassen som ungdomsherberge og vertshus.

Sakte men sikkert, utvidet han husmannsplassen med litt mer land og plantet vinstokker. 1950 fordelt han plassen mellom sine barn. Willi Seibel fikk hotell og vertshus mens den andre sønnen Karl overtok gården med landbruk og vinmarker. Og det er vel familiehistorien til Karl som er den interessante for oss. Navnet Prozelt kom til i 1978 da Karls datter Hannelore Prozelt overtok gården. De 2,5 hektarene vinmark var verken til å leve eller dø av. Så hun kjøpte til mer og mer land.

I 1999, begynte også sønnen Andreas og arbeide på gården. En gård han og hans hustru overtok i 2008. Da hadde gården vokst til 10 hektar meget bra vinmarker. Noe av det første de gjorde, var å legge om til økologisk landbruk, fortsatte å kjøpe opp vinmarker til dagens 20 hektar.

Porzelt Crémant Pfalz 2018, Tyskland, Pfalz. Pris kr. 314,80 Poeng 88/100 Importør: Wine-Oh AS

Druene er Spätburgunder 65%, Chardonnay 35%. Lys gul på farge med et lite grønt skjær. Fine små bobler. God duft av epler, sitrus og med hint av kjeks. Frisk og fruktig smak. Fin fylde og en virkelig godt balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. Meget bra ettersmak. Passer best til kos. Verd pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.