Det er ingen hemmelighet at jeg er mer enn normalt begeistret for riselingvin. Og fortsatt mener jeg at de beste rieslingene kommer fra Tyskland.

Godt Drikke har hatt gleden av å smake et knippe rieslingviner som går utenpå det meste. De fem beste i testen, får 90 poeng eller mer. Ingen av vinene er akkurat ”low budget,” men de er en fantastisk nytelse.

Künstler Hochheim Hölle Riesling trocken GG 2019.Tyskland, Rheingau. Pris kr. 389,90 Poeng 94/100.

Strågul farge med et lite grønt skjær. En fantastisk duft av vinbergfersken, anelse sitrus og ikke minst blomster. En utrolig munnfølelse på smaken med en like så utrolig frukt og med en perfekt balanse mellom sødme og syre. En lang og god ettersmak som man håper aldri skal ta slutt. Men det gjør den jo. Vinen passer fint sammen med lette sjømatretter. Meget godt kjøp.

Künstler Kostheim Weiss Erd Riesling Trocken Grosses Gewächs 2020 Tyskland, Rheingau. Pris kr. 309,90 Poeng 92/100.

Hold på hatt og bukser, hvilken fantastisk vin. Også denne skapt av Gunter Künstler. Strågul farge med et grønt skjær. Duften har sitrus, grønne epler og vinbergfersken med et fint hint av blomst. En duft av lykke. Fin, frisk fylde på smak. Sammen med epler, sitrus og fersken samt en godt balansert syre og sødme, blir dette en fantastisk opplevelse. En lang og elegant ettersmak. En vin som går fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Bassermann-Jordan Pechstein Riesling Grosses Gewächs 2019 Tyskland, Pfalz. Pris kr. 499,90 Poeng 94/100.

Når man snakker om tysk vin, så vil man aldri kunne komme utenom Weingut Bassermann-Jordan. Gården ble grunnlagt 1708 av Peter Jordan, som innvandret til Pfalz fra Savoie. Igjennom århundrene har de blitt berømt for sin innovasjon og for sine høykvalitative viner. I 2002 solgte Gabriele von Bassermann-Jordan eiendommen til Achim Niederberger som driftet gården frem til sin altfor tidlige død i 2013. I dag er det hans hustru Jana Niederberger som eier og driver gården.

Dette er en vin som har en fin gulgrønn farge. Nydelig duft, fruktig, sitrus, grønne epler med små hint av blomst. En god fyldig og fruktig smak som lever virkelig godt opp til duften med sin sitrus, epler og andre frukter. Riktig god balanse mellom syre og sødme. En lang, god ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt og fisk. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.