I uke 18 braker det løs. Tromsø Øl- og Vinfestival 2019 femårsjubileum!

Flere av arrangementene er på plass og noen er så godt som utsolgt.

Først og fremst så har vi selve festivalen på Radisson Blu lørdag den 4 mai mellom 13.00 og 17.30. Masser av utstillere med vinbønder fra hele verden. Her er det mulighet til å smake, diskutere og oppleve øl, vin og brennevin. Og ikke minst så er det gratis Masterclass om tyske bobler kl. 14.00. Og det med en av Tysklands beste sekt produsenter. Prisen er 175 kroner inkl. fem smaksbonger.

Vintoget

Foto Eirik Karstensen.
Vintoget, stopp «Raketten»

Vintoget er tradisjon. Og i år er det flere stopp enn noen sinne. Bare se denne listen: Start som vanlig på Mathallen, siste stopp på Skarven. Og ikke minst er det stopp på Raketten, Skirri, Bardus, Helmersens Delikatesser og Vinbar, Agenturet, G og Compagniet. Og som om det ikke er nok, så får man vandre sammen med fine folk og eget glass i handen.

Andre arrangement

Restaurant Smak.

I år så er det Winmakers Lunsj på Restaurant Smak på Skippergata lørdag den 4. mai. Winemaker’s med Domaine de Ribonnet. Viner fra Toulouse, Frankrike. Vinmakeren kommer sammen med importøren Gadeholt AS. De lager viner av blant annet Aligoté, Pinot Noir, Merlot, Syrah og mange andre. Det blir også servert en Crémant fra Alsace som importøren også har i sin portefølje.  Her er det nødvendig og bestille plass og det må gå hurtig, for det meste er utsolgt.

Musserende vin og sushi.

3 mai så arrangerer Godt Drikke sammen med TT-Wines og Domstein sushi og musserende vin. Det er de to fantastiske sekthusen Strauch og Griesel som kommer og produsentene kommer selv til å fortelle om vinene. Tiden er 3.mai fra 15.00 til 17.00 og er selvfølgelig på Kystens Hus. Prisen er 400,- kroner per person. Og billetter kan kjøpes. Se nederst på siden.

Bardus Bistro

Også Bardus Bistro trår til med Winmakers Dinner den 3. mai.  Og det er ikke noen enkel Winemakers . En spennende meny med vin fra champangehuset Henriot og chablis fra William Fèvre. Som om det ikke er nok, så vil vinbonden være guide gjennom hele middagen.  Man melder seg på hos bardusbistro@gmail.comeller på telefon 92694888. Det kommer flere opplysninger når menyen er helt klar.

Winmakers Dinner på Radisson

I forbindelse med festivalen den 4. mai så lager Godt Drikke en Winemakers Dinner sammen med Radisson og vinfirma Altia. Så om har lyst til å oppleve noe uten om det vanlige den 4. mai, så er muligheten her nå.

Meny en blir som følgende i og starter med en Aperitif klokken 17.30

Aperitif:
–          Pongracz Brut magnum
Forrett
Ceviche på dagens fangst
–          Pongracz Brut magnum
***
Brandad av tørrfisk
–          Brunel Chateauneuf du Pape Les Cailloux Blanc
***
Sitrus «shott»
***
To sorter hjort

Bakt ytrefilet og bacon med speket farce de cerfs
Rosenkålpurre, stekt småsopp og persillerot
Potet timball og portvinsaus
–          Brunel Cuvee Sommelongue CdR & Brunel Chateauneuf du Pape Les Cailloux Rouge
***
Dessert tallerken med Nord norsk rabarbra
Suppe, savarin og parfaitiskrem
–          Schonborn Pfaffenberg Riesling Spätlese
I prisen inngår adgang til Tromsø Øl- og Vinfestival 2019 samt fem smaksbonger. Festivalen foregår mellom 13.00 og 17.30. En guide som forteller om vinene og menyen.

Følg med, det kommer mer.

Tror du dette er alt som hender under festivaluken? Næææ. Her kommer det mye mer, så følg med.

Billetter kan du få her

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.