Domaine Pierre Gaillard holder til i middelalderbyen Malleval.

I gjennom de siste 40 årene har  Pierre Gaillard fått en legendestatus blant vinprodusentene i den nordlige delen av Rhône for sine elegante viner.

Pierre Gaillard studerte ønologi i Beaune i Burgund og fikk sin master i vinproduksjon fra Montpellier. Senere jobbet han noen år som kjellermester for noen vingårder i Côte -Rôtie, før han kjøpte sin første vinmark i 1981.

Vinmarkene til Pierre Gaillard, ligger i den nordlige delen av Rhône-dalen. Fra Côte-Rôtie ned til Cornas i Sør. Markene som han eier er foruten om Clos de Cuminailles i Malleval som han kjøpte opp i 1981, er Madeloc in Banyuls-sur-Mer og Cottebrune i Faugères. I dag eier han 77 hektar vinmark. Foruten om rødvin, produserer han også noen glimrende hvite- og roséviner.

Pierre Gaillard Crozes Hermitage 2017. Frankrike, Rhône Nord, Crozes Hermitage. Pris kr. 259,90 Poeng 90/100

Vinen er laget på hundre prosent Syrah. En mørk, ungdommelig rødfarge. Meget bra duft av mørke bær med hint av urter. Smaken er fyldig, fruktig med en perfekt balansert sødme og syre. Mild tannin. Lever riktig bra opp til ettersmaken med sine mørke bær. En elegant ettersmak. Dette er en vin som passer glimrende til lam. Et sjeldent bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.