Jeg vet ikke riktig hvorfor jeg synes Cotes du Rhone viner hører høsten og vinteren til. Kanskje er det på grunn av fargen, den perfekte duften når de er som best og den runde, mjuke smaken.

Codoulet de Beaucastel Cotes du Rhone 2011 91 poeng

Codoulet er en enkeltvinmark som ligger vegg i vegg med Chauteauneuf du Pape.

Fargen er fortsatt ung, men vakkert rød. Duften er fylt av mørke bær og noe krydder. Smaken er en opplevelse. Mjuk og rund start med en fantastisk balansert syre. Smaken følger duften med bær, urter og krydder. Kan drikkes nå, men også spares de neste sju, åtte årene. Passer glimrende til lam og vilt. Et ekte løp og kjøp vin.

Vincent Paris Cornas Granit 60 2012 89 poeng

En toppvin til fra Rhône, men denne gang fra nord. Vakker mørk rød farge. En fantastisk duft av bjørnebær og fat. Smaken er ekte rock and roll. I den mest positive mening. Flott syre og en virkelig og god fylde. Masser av frukt og bær. Lang og god ettersmak. Personlig mener jeg denne vinen vil vinne på å få ligget noen år til, men allerede nå er den en god opplevelse. Dette er en vin som bør dekanteres før den serveres sammen med vilt og lam. Godt kjøp.

Jaboulet Crozes Hermitage Les Jalets 2011 84 poeng

Fin rød farge. Duft av krydder, frukt med mørke bær. Bløt og rund munnfølelse, en grei syre som jeg ønsker litt mer balansert. Men det er en god friskhet og en fin ettersmak. Passer bra til vilt og rødt kjøtt. Kan lagres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.