Det er høysommer og det er ferietider. For noen av oss er det slappe dager med sol, lett sommermat og vin.

Siden rosévinsalget har eksplodert, så kommer her noen forslag på rosévin i Bag in Box.

Biokult Rosé Zweigelt 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 299,90 (2,25 l)   Poeng 86/100

Jeg slutter aldri å forundre meg over kvaliteten på Biokult Rosé. For å travestere den svenske musikeren Peps Persson, så er dette «Hög standard.» Druen er hundre prosent Zweigelt.  Fin rosa farge. Bra duft av røde bær med en anelse lime og blomster. Frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften med bær, litt sitrus. Virkelig bra balansert sødme og syre. Lang og god ettersmak. Sommerens kosevin selv om den fungerer glimrende til lyst kjøtt fra grillen. Løp og kjøp vin.

Tommasi Baciorosa Appassionato Rosé 2017. Italia.  Pris kr. 399,90 Poeng 84/100

Druene er Corvina 50%, Molinara 20%, Rondinella 30%. Fin, klar rosa farge. En bra duft med sitrus, modne kirsebær og skogsbær. Frisk, fruktig med fin fylde på smak. Meget bra balansert. En herlig tørr, frisk ettersmak. En vin som fungerer bra som en aperitiff eller til fisken. Mektig godt kjøp.

Sensawine Rosé 2017. Spania. Pris kr. 378,70 Poeng 82/100

Lagt på hundre prosent Tempranillo. Fin rosa farge. Bra duft av rød frukt, hint av blomst samt noe jeg ikke klarer og definere men som ikke er ubehagelig. Smaken er rund og bløt med en god frisk fylde. God balanse. Bra lengde på ettersmak. En riktig kosevin. Bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.