Ukens rimelige viner, gir riktig mye kvalitet for pengene. Og alle tre fungerer riktig bra sammen med late sommerdager.

Poggio Tempesta 2016. Italia, Toscana, Chianti. Pris kr. 137,- Poeng 86/100

Druene er Canaiolo 10%, Colorino 5%, Sangiovese 85%. Fin rød farge. Jordbær, urter og bitte lite hint av fat på duften. Smaken har en fin fylde, frisk og lever opp til duften. Bra syre og sødme samt en fin tannin. En riktig bra ettersmak. Her er det masser av vin for pengene og vil fungere både med lam og til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Hola Cava Brut Pink 2015. Spania. Pris kr. 133,50 Poeng 85/100

Druene er Pinot Noir 20%, Xarel·lo 50%, Macabeo 30%. Lys rosa på fargen. Fine små bobler. Duft av røde bær som rips og jordbær. Hint av sitrus. Smaken er frisk, bra fylde og en god balanse mellom syre og sødme. Lever fint opp til duften med sine røde bær. God ettersmak med bitte litt bringebær. Passer fint til kos. Meget bra kjøp.

Nodus En La Parra. Spania, Valencia. Pris kr.129,80 Poeng 85/100

Laget på Chardonnay 60%, Moscatell 40%. Fargen er gulgrønn og vinen har en frisk duft av sitrus, epler og hint av blomstereng. Smaken lever fint opp til duften. Vinen er frisk, fruktig med en god munnfølelse. Bra syre. En bra ettersmak. En vin som går riktig bra sammen med de fleste former for skalldyr. Her det mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.