Snart er grillsesongen i gang for fullt.

Med duft av tennvæske, svidd kjøtt og fisk og masser av kos og latter i luften. Her er tre rimelige forslag på grillvin.

Ampeleia Unlitro 2019 Italia, Toscana Pris kr. 254,90 ( 1 liter) Poeng 87/100

Lys rød i fargen. Lekker duft av røde bær og en blomstereng en varm sommerdag. Fyldig og frisk på smaken med en tett på den perfekte syre og sødme. Som i duften så finner man igjen de samme bærene. Fin ettersmak. Server den gjerne sammen med lyst kjøtt og salat. Men, kjøl den ned til cirka 16C og det er den perfekte sommervinen. Meget godt kjøp

Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2019. Italia, Piemonte. Pris kr. 460,- Poeng 86/100

Drua er Barbera. En mørkerød farge med blått skjær. God frisk duft av kirsebær og litt urter. Frisk og fruktig med røde bær og samme urter som i duften. Mjuk og rund. Bra syre og sødme.  Bra tannin.  Riktig bra ettersmak. Fungerer både til lyst kjøtt og til kos. Meget bra kjøp.

Valli Unite 2018. Italia, Piemonte, Tortona, Cascina Montesoro. Pris kr. 569,90  Poeng 88/100

Druen er hundre prosent Barebera. Mørkerød farge.  Klassisk av bringebær med hint av blomster. Frisk og fyldig på smak. Lever opp til duften og med en meget godt balansert syre og sødme. Fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer fint til lam og lyst kjøtt og ikke minst kos. Dette er et meget bra kjøp.

Flere grill viner fremover. Følg med

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.