Jakten på den perfekte rødvinen til under 150 kroner, tar aldri slutt. Og det er vanskelig å finne den.

The Liberator The Francophile Syrah 2014, Sør-Afrika Stellenbosch Terningkast 6.

Som navnet sier, en vin som er laget på syrah druen. Fargen er tett på det blårøde. En herlig duft av solbær, kirsebær og noe blomst. Smaken er rund, fyldig med de samme røde bærene som man fant i duften samt noe krydder i bakgrunnen. Virkelig bra balansert syre og sødme. Nydelig ettersmak. Dette er vinen for de som liker syrah. Passer glimrende sammen med lam og til kos. Meget godt kjøp.

Bree Merlot Frankrike, Languedoc-Roussillon Terningkast 4.

Dette er kanskje en av de flotteste flaskene som finnes på polet. Dessverre lever ikke innholdet helt opp til den elegante emballasjen. Fargen er fin, klar rød. Fin, moden duft av mørke bær. Nesten som en klassisk duft av merlot. Smaken lever opp til duften med sine mørke bær, noe urter og noe udefinerbart som ikke er så behagelig. Fin syre selv om det kanskje er litt for mye sødme i ettersmaken. Tror dette er en vin som går fint sammen med grill.

Il Conte Primitivo Negroamaro 2013/2014 Italia, Puglia, Salento Terningkast 4.

Dyprød på fargen. Helt ok duft av sponer, mørke bær og bitte litt tørket frukt. Smaken lever på mange måter opp til duften med sponer og mørke bær. Rund og bløt men mangler kanskje litt syre. Brukes som terrasse vin. Denne vinen er en av Sveriges mest populære BiB viner. Og på mange måter kan jeg forstå det, for den er lett å drikke.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.