I vinsammenheng, er Astoria en ny produsent. Brødrene Paolo og Giorgio Polegato grunnla gården i 1989. Mens de selv kommer fra en familie med lange vintradisjoner.

Gården ligger i Crocetta del Montello med vinmarker rett sør for Valdobbiadene, på en cirka 150 meter over havet. Druestokkene er fortsatt unge og er 10-18 år gamle.

Her kommer tre riktig gode sommerviner. Med bobler og til veldig fornuftig pris.

Bottiglie2014_ridAstoria Fashion Victim Rosé Extra Dry 85 poeng.

Fin lys rosa farge. God duft av sommer med blomster og jordbær. Smaken lever fint opp til duften med god friskhet og en bra syre. En bra lengde på ettersmaken. Passer riktig bra sammen med jordbær og gode venner. Til denne prisen, ta to. Godt kjøp.

Astoria Galie Prosecco DOC 85 poeng

Lys gul i fargen. Litt store bobler, men har en fin duft av epler og sitrus. Fyldig og fruktig start. Epler og sitrus med en god syre. En god ettersmak med god frukt og noe sødme. Passer sammen med lette forretter, frukt og som aperitiff. Godt kjøp.

Astoria Corderíe Valdobbiadene Prosecco Superiore 84 poeng.

En lys gulgrønn farge. Fin fruktig duft med pærer. Helt greie bobler. Fruktig start, god syre. En god fruktig ettersmak med en god tørrhet. Passer glimrende sammen med frukt eller som aperitiff. Godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.