Tre perfekte rieslingviner fra Weingut Fritz Haag.

En vingård som har eksistert i samme familie siden 1605, har en viss erfaring og trekke på. En annen sak, de har produsert bra vin i utrolig mange år. Ellers hadde de ikke overlevd.

Weingut Fritz Haag i Mosel, er en sånn gård. Siden 2008 drives gården av Oliver Haag og hans hustru Jessica Haag. De overtok etter Olivers far, Wilhelm som hadde driftet gården siden 1957 og har vært German Winemaker of the Year.

Weingut Haag ligger i Braunesberg i Mosel. Vinmarkene ligger i de sørvestvendte, og svært så stupbratte skråningene. Så bratte at visse steder er det opp til 80% helning. Så det kommer kanskje som en overraskelse at druene høstes for hånd. Fordelen er at markene dekkes av sol i den viktige vekst og modningsfasen. Og når jordsmonnet stort sett er skifer, som også reflekterer sola, så sier det seg nesten selv at det gir noen helt fantastiske viner. Og forunderlig nok, er vinen til Oliver Haag relativt billige og kjøpe inn på polet.

Fritz Haag Riesling Trocken 2014, Mosel Tyskland. 88 poeng.

Her er det nest inntil den klassiske gulgrønne fargen. Fin duft av grønne epler, melon og hint av sitrus. Smaken er lett fyldig, frisk og fruktig. Perfekt syre og sødme. Lang og meget god ettersmak. Prøv den sammen med en rakfisk salat. Fantastisk opplevelse. Om du ikke liker rakfisk, så lag salaten med røkt laks. Meget godt kjøp.

Fritz Haag Riesling 2014. Mosel Tyskland. 88 Poeng

Akkurat som sine tørre broder, så har den en gulgrønn farge. En nydelig duft av vinkjeller, epler og vinbergfersken. En lett og meget god sødme i starten. Flott fylde. En veldig bra balansert syre og sødme. Elegant ettersmak. Dette er vinen for skalldyr og masser av kos. Meget godt kjøp.

Haag Brauneberger Riesling Kabinett Trocken 2014. Mosel, Tyskland 89 Poeng.

Gul med hint av grønt på fargen. En helt nydelig fruktig duft med blomster og urter samt noe sitrus. En flott fyldig start, fruktig og en balanse på syre og sødme som er så perfekt som den bare kan bli. En lang, frisk ettersmak som man håper aldri tar slutt. Men det gjør den jo. Man kan bruke den til fisk, men personlig vil jeg bruke den til kos sammen med noen man er glad i. Meget godt kjøp.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.