Ordet Cava kommer fra katalansk og betyr kjellergrotte. Det har vært produsert Cava siden 1872.

Den første som produserte cava var Josep Raventós. Grunnen til at han begynte å lage musserende vin etter champagne metoden, var vinpesten, der de fleste rødvinstokkene ble ødelagt og som så ble erstattet av hvitvinstokker.Torello-Brut-Special-Edition-209x300

Inspirert av champagneregionens suksess, besluttet Raventos seg for å lage en tørr musserende vin. Før var denne vinen kjent som spansk Champagne, Champaña og Xampany, noe som ble forbudt da EU innførte sin love om opprinnelsesbeskyttelse.

Torelló Brut Special Edition 2010. 92 poeng.

En av de bedre cavaene jeg har drukket, er Torelló Brut Special Edition. En lyst strågul farge. En blomsteraktig duft, melon, modne epler og et hint av sitrus. Vakre små bobler. Smaken er tørr, frisk med nydelig syre. En tett på perfekt, lang ettersmak. Passer til alt fra havet samt vil passe bra sammen med sommerens frukt og bær. En ekte løp og kjøp vin.

Maria Casanovas Brut de Brut Nature Reserva. 88 poeng.

Maria-Casanovas-Cava-Brut-Nature-Gran-ReservaEnnå en perle av en cava. Vinen har en fin gul farge. En nydelig duft av blomster, sitrus og et hint av honning. Flotte bobler. Og så til smaken. Den er fyldig, noe sitrus og moden frukt. En riktig lang ettersmak. Her er noe som passer godt sammen med fisk. Eller hvorfor ikke lyst kjøtt? Men, helst vil jeg drikke den sammen med venner en varm ettermiddag som går over i kveld. Et virkelig godt kjøp.

Og så en kjapp tur over til Italia. Nærmere bestemt til Veneto.

Bisol Crede Prosecco Superiore Brut. 86 poeng.

Den har en fin lysegul farge. En god duft av modne epler og en annen duft av frukt jeg ikke helt klarer å definere. Pærer kanskje? Smaken er som duften med modne epler og noe sitrus. Syren er veldig godt balansert mot sødmen. En helt grei lengde. Sa jeg den har flotte bobler? Passer bra sammen med sommerbær og frukt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.