Fire øl fra Nøgne Ø.

Nøgne Ø fra Grimstad kommer med nyheter på løpendebånd. Ikke nok med det, de samarbeider med en rekke forskjellige bryggerier og bryggere. Og noe av det ølet de lager, er noen riktige godsaker.

La oss se på noen av dem.

 

Nøgne Ø Asian Pale Ale5Unknown

En av godsakene er Nøgne Ø Asian Pale Ale på 4,5% alc. Med andre ord, en Pale Ale som kan kjøpes i en butikk nær deg. På mange måter en spennende og annerledes Pale Ale. Med sitrongress og appelsinskall. Fargen er disig dypt gylden og har et fint hvitt, moderat skum. Duften er nydelig med en dominerende sitrus. Og det er en duft som lever fint opp til smaken med sitrus og en god bitterhet. God lengde i ettersmaken. Bryggeriet hevder det er et øl til asiatisk mat. Og ja, jeg tror den vil passe glimrende til sushi.

Naparbier/Nøgne Ø Black Rain.

naparbier-x-nogne-o-black-rain-ipa-014Black Rain er et samarbeide mellom Naparbier og Nøgne Ø. Og brygget er en såkalt black IPA. En fusjon mellom stout og IPA. Fargen er tett på svart med en fint gråbrunt skum. Duften er fruktig, med en anelse humle og et hint av kaffe. Smaken er mer IPA enn stout. Selv om stouten ligger fint i bakgrunnen. Som i duften er det fruktige i smaken også, med en veldig fin bitterhet og hintet av kaffe. En god ettersmak. Dette var et bra samarbeide.

melisse/Nøgne Ø Grødziskie.

Dette er egentlig et øl jeg ikke skal anmelde. For min gane ligger det altfor tett på det tyske Rauchbier. Det jeg sånn noenlunde objektivt kan si, er at fargen er disete lysgylden. Et fint hvitt skum. Duften er røkt makrell, litt sitrus. Smaken er, for meg, røkt makrell, syrnet kjernemelk. Som sagt, dette er ikke et øl for meg. Men, de som liker Rauchbier, vil elske dette ølet.

We Love Wheat.we-love-wheat5

Dette er ikke noen klassisk hveteøl. Så er det sakt først som sist. Men, det er en positiv opplevelse dette samarbeide mellom Lervig og Nøgne Ø. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal kalle dette ølet. Kanskje en IPA? Uansett hva man kaller det, så er det et øl med en vakker disete mørk, gylden farge. Et fint off-white skum. Duften er søtlig av amerikansk humle men også et hint av sitrus. En søtlig smak, men den balanseres på en måte av en fin bitterhet. En bitterhet som også ligger i ettersmaken. Uansett hva man kaller dette ølet, det er en god opplevelse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.