Tre musserende vin til sommersol

0

Det er sol i Tromsø og tid for musserende vin på balkongen.

Det beste jeg vet er å sitte og se utover sundet, høre barn som roper og skriker på diverse trampoliner i nabolaget og ikke minst liker jeg å drikke et glass musserende vin og bare nyte og være til. Da er livet godt å leve.

Antonio Facchin Prosecco Millesimato Brut 2020. Italia, Prosecco. Pris kr. 138,90 Poeng 85/100

Drua er Glera. Gulgrønn farge, fine bobler. Bra duft av sitrus, grønne epler og hint av blomster. Frisk, tørr smak som lever fint opp til duften. Bra syre og sødme. God fruktig ettersmak. Bobler til kos. Meget bra kjøp.

Antonio Facchin Prosecco Millesimato Brut Rosé 2020. Italia, Prosecco. Pris kr 138,90 Poeng 84/100

Pinot Nero 13%, Glera 87%. Lys rosa på fargen. Fine små bobler. Duft av røde bær, hint av sitrus. Smaken er frisk, bra fylde og en god balanse mellom syre og sødme. Lever fint opp til duften med sine røde bær. God ettersmak med bitte litt bringebær. Passer fint til kos. Meget bra kjøp.

Privat Cava Brut Nature Reserva 2018. Spania, Cava. Pris kr. 159,90 Poeng 85/100

Laget av Parellada 27%, Pinot Noir 1%, Chardonnay 3%, Xarel·lo 35%, Macabeo 34%. Fin gulgrønn farge. Duft av pærer, grønne epler, lime og med hint av kjeks. En god fruktig smak med samme epler og lime som i duften. Bra balansert og med fine bobler. God ettersmak. Bobler til kos sammen med venner. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.