For noen år siden smakte jeg igjennom en rekke forskjellige riesling viner. Vin som virkelige slo bena under meg.

Dessverre er en del av de vinene jeg smakte den gangen ikke lenger på det norske markedet. Men heldigvis fant jeg tre, i ny årgang, som jeg smakte på smakingen i februar 2017.  Og om noen lurer på hvorfor jeg er riesling nerd, så er det bare å smake disse tre.

Künstler Hochheim Hölle Riesling trocken GG 2019. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 389, 90 Poeng 95/100

Strågul farge med et lite grønt skjær. En fantastisk duft av sirus, vinbergfersken og elegant hint av blomster. En utrolig munnfølelse på smaken med frisk, fruktig og en fantastisk fylde.  Perfekt balanse mellom sødme og syre. Lang og god ettersmak som varer og varer. Vinen passer fint sammen med lette sjømatretter. Fantastisk vin.
I 2017 ga jeg 2014 årgangen 94 poeng.

Bassermann-Jordan Pechstein Riesling Grosses Gewächs 2018. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 499,90 Poeng 93/100

Jeg har alltid vært en stor beundrer av Bassermann – Jordan. Men en prisstigning på 100 kroner siden jeg smakte vinen sist, er vel litt sterkt. Uansett, fin gulgrønn farge. God duft, av sitrus, grønne epler. En god fyldig og fruktig smak som lever fint opp til duften med sin sitrus, epler. Riktig god balanse mellom syre og sødme. En lang, god ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt og fisk. I 2017 ga jeg denne vinen 92 poeng.

Künstler Kostheim Weiss Erd Riesling Trocken Grosses Gewächs 2019. Tyskland, Rheingau Pris kr. 309,90 Poeng 92/100

Strågul farge med et grønt skjær. Duft av sitrus, grønne epler og vinbergfersken med et fint hint av blomst. En duft av lykke. Frisk og fruktig på smak med en riktig bra fylde. Samme epler, sitrus og fersken som i duften. Godt  balansert syre og sødme. En lang og elegant ettersmak. En vin som går fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp. En fantastisk opplevelse! 2017 ga jeg en fantastisk 2015 årgang 93 poeng.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.