Aldri har det blitt drukket så mye musserende vin i Norge som nå. Og Cava er et glimrende alternativ til champange og prosecco.

Cava lages etter samme metode som i Champagne. Det er de lokale druene, det varme klimaet og en moderne vinmaking som gir cava sin egenart. Selv om det er tillatt å produsere cava i 160 kommuner i sju forskjellige spanske regioner, lages 95 prosent av all cava i og rundt byen Sant Sadurni d’Anoia i Catalonia.

Cava Hola! Cava Brut. Spania, Cava. Pris kr. 159,90 Poeng 85/100 Importør: Interbrands Norway AS

Parellada 20%, Macabeo 30%, Xarel·lo 50%. Gyllen farge med et lite grønt skjær. Dufter av grønne epler, sitrus og litt kjeks. Frisk og fruktig med en god og rund munnfølelse. Flotte bobler. Godt balansert og en meget bra, tørr ettersmak. Kosevin som passer bra til jul og nyttår. Meget bra kjøp.

Cava Hola! Cava Pink Brut. Spania, Cava. Pris kr. 159,90 Poeng 85/100 Importør: Interbrands Norway AS

Druene er Pinot Noir 20%, Xarel·lo 50%, Macabeo 30%. Lys,lys rosa farge. Duft av røde bær som rips og jordbær. Hint av sitrus. Smaken er frisk og fruktig med en god balanse mellom syre og sødme. Lever fint opp til duften med sine røde bær. God ettersmak med bitte litt bringebær. Passer fint til kos. Meget bra kjøp. Ta to.

Villa Conchi Cava Brut Selección. Spania,Cava. Pris kr. 149,90 Poeng 80/100 Importør: Fine Brands AS

Xarel·lo 40%, Macabeo 30%,Parellada 20%, Chardonnay 10%. Lysegul farge med et grønt skjær. Duft av epler, sitrus, toast. Smaken er frisk, fruktig med en fin fylde. Vinen lever opp til duften med sine epler. Bra ettersmak. Passer sammen med skalldyr eller til kos.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.