Den lille vingården Scarzello er har vært i familiens eie i tre generasjoner. Siden årtusenskiftet er det Federico Scarzello som driver gården.

Han er en kompromissløs produsent som har vendt seg imot bruken av små eikefat og kort maserasjons tid, men søker seg tilbake til den tradisjonelle barolo stilen med lang maserasjonstid og store velbrukte fat. Sammen med hardt arbeide i markene, som forøvrig er lagt om til organisk landbruk, og et fantastisk druemateriale, gir det noen vin som virkelig avspeiler de terroirs han arbeider med. Og dermed noen av verdens beste baroloviner.

Scarzello Barbera d’Alba Superiore 2015. Scarzello Barbera d’Alba Superiore 2015. Pris kr. 269,- Poeng 89/100

Drua er hundre prosent barbera. En flott mørkerød farge med en fin duft av kirsebær, litt solbær og små hint av lær. Frisk, fyldig smak med bra syre og sødme. Mild tannin. Meget bra ettersmak. En vin som vil vokse med alderen. Passer fint til småvilt. Meget bra kjøp som kan lagres.

Scarzello Langhe Nebbiolo 2016. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 268,- Poeng 88/100

Laget på 100% Nebbiolo. Fin mørkerød farge. Meget bra duft av kirsebær og hint av blomster. Med andre ord, en duft av en varm sommerdag. God fruktig smak med en bra fylde. Lever fint opp til duften. Bra balanse mellom syre og sødme. Bra tannin. En vin som passer bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Rosévin.

Scarzello Diférent Langhe Rosato 2015. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 209,-  poeng 90/100

Vakker rosa farge. En nydelig duft av rips, kirsebær og blomster. En fruktig, frisk smak med bra fylde. En smak som lever riktig bra opp til duften med perfekt balanse. Elegant ettersmak. Passer bra til fisk eller kos. Det er altfor tidlig å utrope årets rosévin, men denne vinen kommer meget høyt opp på liste. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.