Tre bra vin fra Australia.

0
Foto: Château Tahbilk

For en stund siden, skrev Godt Drikke om det australske Ch. Tahbilk.

Godt Drikke har testet tre av vinene fra Ch. Tahbilk. Og for å si det først som sist, det var en stor fornøyelse.

Tahbilk_Cab_Sauv_230_614Vi begynner med en Tahbilk Cabernet Sauvignon 2009.

Tahbilk Cabernet Sauvignon 2009 90 poeng.

En sjelden bra vin med en fantastisk rød farge. Nydelig duft av solbær, kirsebær og elegant fat. Smaken lever så absolutt opp til duften. Den fløyelsmjuke starten kiler ganen, nydelig sødme med solbær og en veldig bra balansert syre. En lang og nydelig ettersmak. Kan brukes til lette kjøttretter og småvilt. Eller bare til kos sammen med favoritt musikk. Et meget godt kjøp.

Tahbilk Shiraz 2010 89 poeng

Jeg vet ikke helt hva de holder på med der nede i Australia. Men etter eller annet helt riktig er det jo. Thabilk Shiraz er tett på så perfekt som en Shiraz kan bli. En flott dyp rødfarge, en nydelig duft av mørke bær og en anelse pepper. Smaken er saftig og fyldig, med mørke bær og en nest inntil perfekt balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Det irriterer meg at jeg ikke smakte denne sammen med lam. Det skulle vært helt perfekt. Et riktig godt kjøp-

Helt tilslutt, en hvitvin.

Tahbilk Marsanne 2007 88 poeng.

Jeg må si at Tahbliks rødviner passer meg bedre. Men, det betyr ikke så veldig mye, for dette er en riktig bra vin. En god duft av sitrus og urter. En småfet smak med urter, sitrus og aner jeg honning? Uansett, en nydelig smak en riktig bra syre og sødme. En god og lang ettersmak. For meg er dette en kosevin, men den passer bra sammen med fisk og skalldyr. Riktig bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.