Om noen hadde fortalt meg for tjue år siden at jeg ville bli begeistret for rosévin, så hadde jeg fått meg en riktig god latter.

Men rosévin er ikke lenger bare kjedelige, smaksløse viner fra Provence. Først og fremst for at vinen de siste årene har utviklet seg til spennende, komplekse viner og i dag så får man spennende roséviner fra hele verden. Det er kanskje derfor salget av rosévin har eksplodert i hele Europa.

Nodus Chaval Bobal Rosado 2020. Spania, Valencia. Pris kr. 129.90 Poeng 85/100

Drua er Bobal. Lys rosa på fargen. Riktig bra duft av sitrus, modne kirsebær og skogsbær. Smaken er tørr, frisk og fruktig rosevin med smak av røde bær. God ettersmak. Passer til til grillet fisk. Til denne prisen er det bare å si, løp og kjøp.

Maison Angelvin Cótes de Provence 2020. Frankrike, Provence, Côtes de Provence. Pris kr. 179,90 Poeng 85/100

Druene er Grenache 50%, Mourvèdre 25%, Cinsault 25%. Lys rosa farge. Duft av jordbær, bringebær og urter. Frisk og fruktig på smak. Godt balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer veldig bra til sommerens salater. Meget bra kjøp.

Estandon Côtes de Provence Rosé 2020. Frankrike, Provence, Côtes de Provence. Pris kr. 159,90 Poeng 83/100

Cinsault 50%, Grenache 50%. Lys rosa farge. Duft av røde bær med hint av blomster og drops. Smaken er frisk og fruktig med en fin fylde. Samme røde bær som i duften. Godt balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint sammen med fisk og til kos. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.