Norge kommer på en god tredjeplass når vi snakker om Bag in Box. Bare USA og Frankrike klasker oss på lanken når det handler om bag in box.

Det er mange som spør hvor lenge en bag in box kan lagres. Svaret er enkelt, dette er vin som skal nytes nå og ikke om ti år. Hvitvin bør konsumeres innen ni måneder etter tapping og rødvin 12 måneder. Tappedato er merket på boksen og er man usikker spør man butikkbetjeningen. Temperatur er svært viktig og BiB må ikke lagres over 20 grader. Og når boksen er åpnet, uansett om det er rødvin eller hvitvin, oppbevar den i kjøleskapet.

Et annet bra tips er å helle vinen du vil drikke, over på en karaffel. Mest for at vinene da får luft og utvikler seg på en helt annen måte.

Natural Selections Bordeaux. Frankrike, Bordeaux. Pris kr 519,90  Poeng 88/100

Laget på Cabernet Franc 10%, Cabernet Sauvignon 18%, Merlot 70%, Malbec 2%. Mørk rød med et lite blått skjær. Lekker duft av solmodne solbær, plommer, litt urter og et bitte lite hint av tre. Smaken har riktig god fylde og en bra munnfølelse. En sjeldent bra balansert syre og sødme. Fin tannin og en fin ettersmak. En vin som passer til både lam og kos. En sjeldent bra Bag in Box. Virkelig verd pengene.

Meinklang Burgenland Red 2018. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 469,90 Poeng 86/100

Druene er St. Laurent 10%, Zweigelt 60%, Blaufränkisch 30%.  Litt disete mørkerød farge. Duften har bær, urter og papir. Vinen har en god fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. Riktig bra munnfølelse. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til storfe og fredsommelige samtaler. Meget godt kjøp.

Les Rives d’Alcion 2016. Frankrike, Rhône Sør, Vaucluse. Pris kr. 389,90 Poeng 84/100

Blårød farge. Duft av mørke bær og urter samt det lille udefinerbare som er sjarmerende. Smaken har bra fylde, frisk og samme mørke bær som i duften. Bra balanse og bra tannin. Hel ok ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Prisverd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.