Clos de Moulin aux Moines har eksistert helt siden år 962. Det var da munkene fra Cluny grunnla klostret

Det var ikke en tilfeldighet at munkene valgte akkurat dette området, for landskapet er helt unikt med skjæringspunkt mellom to daler i hjertet av Cote de Beaune, inngjerdet og vakkert delt av eleven Clous som drev munkenes mølle.

I 2008 overtok familien Ahmad og de besluttet at all vin skulle dyrkes økologisk og biodynamisk. Først og fremst for å ta vare på tradisjonene fra klostrene. Og i 2009 kom den legendariske vinmakeren Willy Roulendes som leder for omlegging til biodynamisk drift og ansvaret for drift i kjelleren. Sakte men sikkert la de om til det som i dag er 15 hektar fantastisk vinmark, fordelt på flere parseller i Pernand-Vergelesses i Corpeau.

Clos du Moulin aux Moines Saint-Romain Blanc 2018. Frankrike, Burgund, Saint-Romain. Pris kr. 359,90 Poeng 92/100

Drua er Chardonnay. Vakker strågul farge med et grønt skjær. Duft av sitrus, modne gule epler og blomster. Frisk, fruktig med en lekker fylde på smak. Samme sitrus som i duften. Godt balansert syre og sødme. Flott ettersmak. Passer meget bra til litt kraftigere sjømat. Drømmevin.

Clos du Moulin Aux Moines Auxey-Duresses 2017.Frankrike, Burgund Pris kr 419,90 Poeng 93/100

Drua er Chardonnay. Strågul med et bitte lite grønt skjær. Duft av grønne epler, sitrus og et lille hintet av blomst og mineraler. Meget god munnfølelse, frisk og fruktig på smak. Perfekt balansert. Samme epler og sitrus som i duften. Lang, frisk ettersmak. Passer sammen med fisk og til kos. Verd hver krone.

Clos du Moulin aux Moines Pernand-Vergelesses Les Combottes 2018. Pris kr 399,90 Poeng 92/100

Drua er Chardonnay. En gyllen farge med et bitte lite grønt skjær. Klassisk duft av grønne epler, sitrus og det lille hintet av blomst. Frisk og fruktig på smak med en meget god munnfølelse. Perfekt balansert. Samme epler og sitrus som i duften. Fruktig og god ettersmak. Passer sammen med skalldyrsalat og gode venner. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.