Den niende etappen går fra Troyes og tilbake til Troyes. Etappen er på 199 km. og er temmelig kupert.

Troyes er en kommune i departementet Aube i regionen Grand Est nord i Frankrike og er hovedstad i departementet. Byen er naboby til Pont-Sainte-Marie og ligger ved elven Seine.

Troyes, Vin de TourTroyes har en temmelig broket historie. Byen har eksistert siden romertiden. I middelalderen vant byen seg et navn som sentrum for handel og det er den fremdeles. Ludvig den stamme ble kronet i byen i 878 av pave Johannes VII. Fyrsten i Champagne valgte Troyes som sete. I 1285, da Filip den smukke forente Champagne med kongeriket, hadde byen en rekke privilegier.

Historie.

Johan den fryktløse, Tour de VinJohan den fryktløse, hertug av Burgund og alliert med England, ville gjøre byen til hovedstad i Frankrike i 1417. Han kom til enighet med Isabella av Bayern, kona til Karl VI av Frankrike, om at byen skulle ha hoff, råd og folkeforsamling med kontrollerende organer. I Troyes ble  Henrik V av England 21. mai 1420 forlovet med Catherine, datter til Karl VI. Hun skulle etterfølge ham som dauphin. Fredsavtalen i Troyes fra 1420 skulle få slutt på hundreårskrigen. I 1429 vant Jeanne d’Arc byen tilbake fra engelsk herredømme.

De viktigste industriene i Troyes, er tekstil og gummiindustri. Blant annet har Lacoste sitt hovedkontor i byen. Ettersom byen er en del av Champagne-distriktet, er det stor vinproduksjon her. Rent faktisk er det den nest største vinproduksjonsområdet i Champagne.

Så hva er vel mer naturlig enn å åpne en flaske champagne? Jeg mener, det er søndag og i morgen er det hviledag.

Tour de VinChampagnehuset Ployez-Jacquemart ble opprettet i 1930 av Marcel Ployez og hans kone Yvonne Jacquemart.

I dag er det tredje generasjon som drifter det familieeide vinhuset. I følge familien så er   essensen i driften, en kontinuerlige søken etter forståelse av Champagne terroir.

Ployez-Jacquemart Extra Quality Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 519,90 Poeng 90/100 Importør: Bonum Wine AS.

Tour de VinDruene er Pinot Noir 15%, Chardonnay 25%, Pinot Meunier 60%. Fin strågul farge. Flotte små bobler. Bra duft av epler, sitrus med hint av bakst. Smaken er frisk og fruktig med en elegant fylde. Samme epler og sitrus som i duften men også bitte litt bakverk. Meget bra balansert syre og sødme.  Fin ettersmak. Passer best til kos, men vil også fungere bra sammen med skalldyr. Her er det masser av kvalitet for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.