Tekst: Kenneth Sørensen // Gulating Ølutsalg

Helt siden tiden jeg jobbet på Cafe Sara så snakket Murat Karakuyu og jeg ivrig om å få brygget Achtung Berry!.

Denne friske og syrlige ølen som våre venner Morten og David har utviklet. David Somerto Jacobsen og Morten Norgård er herrene i hjemmebryggerduoen som kaller seg To Tørste Mænd. Så da Tom Anders Solberg som driver Gulating pub og ølutsalg på Strømmen og jeg snakket om å brygge et øl for oss på Romerike kom først ønsket om å brygge en Altbier opp. Men så kom jeg på tidligere forsøk på å få brygget Achtung Berry! hos et annet bryggeri, men den dialogen hadde stoppet opp. Hos Ego Brygghus i Fredrikstad derimot gikk det raskt i dørene, og da jeg snakket med Murat og hørte om vi skulle dele en batch med Achtung Berry! mellom Cafe Sara og Gulating så tok ikke det lang tid.

To tørste mænd
To tørste mænd

Dagene gikk og endelig var bryggedagen her. David, Morten og jeg satte oss på toget til Fredrikstad, og var som unger på vei til Tusenfryd. Halvor Pagander Lindrupsen, øverstkommanderende hos Ego, hentet oss på togstasjonen og det bar til bryggeriet. Smaksprøver på tidligere batcher av Achtung Berry! ble testet og vi la raskt en plan for å få ønsket smak både når det kom til bærpreg og til syrlighet. Morten og David er skjønt enig om at det var moro å brygge i så stor skala, og ikke minst å se at det er mange av de samme prinsippene som går igjen som når man brygger på kjele og kjølebag i hagen en solskinnsdag. Nå har endelig dagen kommet som vel er en drøm for alle hjemmebryggere, å få kjøpe sin egen øl på favorittpuben sin. Idag kl. 17 så settes første fat på med Achtung Berry! på Cafe Sara, rett og slett en Tellus-lansering her altså.

Gulating lanserer ølet under navnet Raumariki Himbeer på Gulating sin nye pub i Strømmen torsdag 14. juli, deretter kjører vi i Lørenskog en butikklansering på fredag. Dette har for både Murat, Tom Anders og meg handlet vel så mye om muligheten og gleden ved å la hjemmebryggere slippe til og få realisert en drøm. Vi håper at dette kan motivere andre aktører til å gjøre det samme.

Flere tørste mænd
Flere tørste mænd

Test av ølet på  Café Sara i dag.

Avslutter med å ønske velkommen til lansering i dag på Cafe Sara med følgende beskrivelse av Achtung Berry! av To Tørste Mænd: En skikkelig bringebæroverdose! Tilsatt Lactobacillus i mesken i to dager før kok, og riklig med bringebær etter gjæring. Første gang vi brygget denne hjemme sleit vi med å la lactobacillusen formere nok seg til at ølen ble så sur som vi ville ha den. Vi synes derfor ikke det var riktig å kalle ølet en Berliner Weisse, så vi skapte heller en ny stil: Berliner Scheisse. Etter første batch har vi fått kontroll på syrninga, men beholder undertittelen Berliner Scheisse. For det hender folk smiler når de ser teksten og vi synes folk som smiler er ganske kult.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.