Jeg vet ikke hvorfor jeg assosierer til den Sørafrikanske forfatteren Wilbur Smith når jeg smaker vinene fra Allesverloren. Kanskje det er det eksotiske, spennende og likevel så elegante i romanene som jeg også finner i vinene.

Allesverloren holder til i Riebeek Valley i varme og tørre Swartland, ni mil nordøst for Cape Town. Allesverloren ligger ved foten av det store fjellet Kasteelberg, som rager høyt i et ellers flatt landskap. Vinmarkene ligger mellom frukttrær og olivenlunder og kryper oppover de bratte fjellsidene, hvor de fordeler seg på ulike høyder og jordsmonn.

Danie64Allesverloren Danie’s Backyard Blend 2012.

Jeg smakte denne vinen for noen år siden som BiB. Den gangen var jeg slett ikke så begeistret. Men 2012 årgangen oppleves helt annerledes. Og er det dette de blander i bakgården, så slår jeg meg gjerne ned der. Fargen er dyprød. Duftene har mørke bær, solbær og eikefat. Virkelig nydelig. I smaken finner man igjen duften og en fin, godt balansert syre. Fortsatt en ung vin som har en frisk og lang ettersmak. Tror den vil passe perfekt sammen med sommerens grilla lammekoteletter. Fås også på BIB.

Allesverloren Tinta Barocca Pack shot6Allesverloren Tinta Barocca 2012

Her er fargen ung, dyp rød med en blålig kant. Duftene er av kirsebær og fat. Og jeg virkelig liker den fatduften. Den fyldige smaken følger duftene med god frukt, perfekt syre og eikefatet. Man aner også urter og krydder som slår følge inn i ettersmaken som er lang og god. Denne vinen vil holde i de neste fem, seks årene. Og den er virkelig bra sammen med grilla lam og den røde biffen. Et meget godt kjøp.

Flere viner fra Allesverloren og Sør-Afrika i morgen.

Hvordan lese vinkarakterer:

Terningkast reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment.

Antall poeng gis på grunnlag av vinenes kvalitet sett bort ifra pris. Toppscore er 100 poeng.

  • 50 – 59: En ekstremt dårlig vin.
  • 60 – 69: Dårlig til under gjennomsnittlig vin.
  • 70 – 79: Under gjennomsnittlig til middels god vin.
  • 80 – 89: God til meget god vin.
  • 90 – 95: En fremragende vin, blant verdens ypperste.
  • 96 – 100: En perfekt vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.