hvitvintestSom jeg har sagt mange ganger nå, vi er midt i hvitvinsesongen. Og Godt Drikke har testet ennå mer hvitvin.

5Tariquet Gros Manseng Chardonnay, BIB

Frankrike. Produktnr. 1602506 Pris: 379,90

Vi begynner med ei kagge, eller bag in box som det heter på riktig. Og for mang en vinsnobb, må den være fryktelig irriterende. For denne vinen kan få meg til å danse ”Små grodorna” rundt en svensk majstång. Helt frivillig.

Fargen er vakkert gul/gylden, nydelig duft av sitrus, ananas og fersken. Smaken har en fin fedme og nydelig sitrus, epler og en syre som er vel verdt pengene. God lengde. Passer virkelig bra til en sommerkveld men, den går også bra sammen med reker og andre skalldyr. Ekte løp og kjøp vin.

Ennå en godbit fra Beaujolais ”enfant terrible”.

280_______cote20-vin-beaujolais-terres-dorees-jean-paul-brun-chardonnay-classic-blanc-2011-75cl_8296Terres Dorees, Jean Paul Brun Beaujolais Classic Chardonnay 2012

Frankrike. Produktnr. 9150801 Pris: 164,90

Noe så uvanlig som en hvit Beaujolais. Og det er ikke en dårlig Chardonnay som Jean Paul Brun har produsert heller. Han lager vin på tradisjonell burgunder vis, noe som etter hvert må sies å være nyskapende i distriktet. Med gjæring i åpne kar, lang maserasjon og lagring. Her benyttes det ikke industriell gjær eller teknikk. Alt for å få frem egenkarakteren i druene og jordsmonnet.

Nydelig strågul farge. En lekker duft av sitrus, epler og pære. Smaken lever opp til duften med sitrus, epler og en fin mineralitet. Bra syre. Lang ettersmak. Denne vinen går fint sammen med hvitt kjøtt og skaldyr. Godt kjøp.

Han med pinnevinen.

6Cantina Zaccagnini Pecorino Abruzzo DOC

Produktnr. 1594001 Pris: 129,90

Pecorino er en eldgammel drue som er kommet til heder og verdighet igjen. Rent faktisk trodde man at druene var utryddet, men den ble gjenoppdaget i Marche-regionen i Italia og har blitt plantet i Marche og Abruzzo. Navnet på drua kommer fra ordet pecora som betyr sau. Det var nemlig sauene som spiste de ville drueplantene.

En gylden farge, en nydelig duft av sitrus, blomster og fersken. Smaken er elegant rustikk, med epler, sitrus og fersken. En virkelige godt balansert syre. God ettersmak. Denne tror jeg går bra sammen med skaldyr, men også sammen med grilla fisk. Godt kjøp.

Hvordan lese vinkarakterer:

Terningkast reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment.

Antall poeng gis på grunnlag av vinenes kvalitet sett bort ifra pris. Toppscore er 100 poeng.

  • 50 – 59: En ekstremt dårlig vin.
  • 60 – 69: Dårlig til under gjennomsnittlig vin.
  • 70 – 79: Under gjennomsnittlig til middels god vin.
  • 80 – 89: God til meget god vin.
  • 90 – 95: En fremragende vin, blant verdens ypperste.
  • 96 – 100: En perfekt vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.