I dagene fremover vil jeg presentere noen bag in box.

Først og fremst for at over 58 prosent av all vin som selges i Norge er på bag in box. Men også for at mye av vinene i boks holder en riktig god kvalitet.  Jeg vil gjerne få begynne med disse fire.

Torrelongares Tempranillo 2020. Spania, Aragon, Cariñena. Pris kr. 389,90 Poeng 84/100

Drua er Tempranillo. Klar dyp rød farge. Duft av solbær, pepper og hint av plomme. Mjuk og fyldig på smak. God frukt og bær. Bra syre og tannin samt god ettersmak. En vin som vil passe bra  til de fleste grillretter. Meget bra kjøp.

La Chablisienne Chablis 2016. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 639,90 Poeng 86/100

Drua er Chardonnay. Lys gul farge. Godt duft av epler, sitrus med hint av fersken og blomster. Smaken frisk, fruktig med en fin fylde. Lever opp til duften med sine blomster, sitrus og epler. Elegant ettersmak. Vil fungere fint sammen med fisk og til late solskinnsdager. Verd pengene.

Leitz Riesling Trocken 2020. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 426,- Poeng 85/100

Drua er riesling. Fin grønngul farge. Duften har grønne epler, sitrus og litt fersken. Frisk, fruktig på smak. Lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus. Meget bra syre og sødme. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget godt kjøp.

Castignano Montemisio Marche Bianco. Italia, Marche. Pris kr. 475,- Poeng 84/100

Drua er Pecorino. Gulgrønn farge. Fruktig duft med sitrus og hint av blomster. Smaken er fyldig og fruktig med en lett sødme. Fin syre, en god ettersmak. Passer bra sammen med sommerkvelder og lange samtaler. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.