Dag to i serien om bag in box som bør prøves.

Det har skjedd noe med pappvinen de siste ti, tolv årene. Der man før tenkte billig vin og design, så er det nå bedre vin i boksene enn noen sinne tidligere. Det er ingen tilfeldighet. Kunnskapen om vin og kvalitet har blitt temmelig høy i Norge og det er faktisk ikke så mange andre ikke produserende land som kan slå oss på handen akkurat der.

Pappvin er ferskvare og ikke en vin som skal lagres. Rent faktisk er det såpass mye ferskvare at du bør se på tappedatoen på boksen. Er den eldre enn fire måneder, så bør du kanskje se etter en annen boks. Ikke det at vinen er ødelagt, men kvaliteten på vinen kan være dårligere.

Dom. des Tourelles Bekaa Valley Red 2019. Libanon, Bekaadalen. Pris kr. 504,90 Poeng 88/100

Denne vinen har jeg skrevet om før, og fortsatt er jeg veldig begeistret for den. Druene er Carignan 13%, Cinsault 48%, Syrah 23%, Cabernet Sauvignon 16%. Rubinrød farge. Meget bra duft av mørke bær med hint av blomster og noe jeg ikke helt klarer å definere. En god fyldig smak med god frukt. Perfekt balansert. Mild tannin. Lang og god ettersmak. Perfekt vin til lam. Sjeldent bra vin på bag in box. Løp og kjøp!

Ogier Artesis Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 429,90 Poeng 86/100

Druene er Syrah 35%, Grenache 55%, Mourvèdre 10%. Fin mørkerød farge med et blått skjær. Duft av mørke bær med hint av krydder. Rund og god på smak. Bra fruktighet og bra balansert syre og sødme. Bra med tannin. God ettersmak. En vin som fungerer meget bra sammen med lam. Meget bra kjøp

Vajra Langhe Rosso 2019. Italia, Piemonte, Langhe Pris kr. 53528,- Poeng 86/100

Druene er Nebbiolo 40%, Barbera 30%, Dolcetto 30%. Mørkerød på farge. Fin duft av mørke bær med hint av urter. Smaken har en veldig bra fylde, fruktig og frisk. Rund og bløt. Lever opp til duften med sine bær. Meget bra balansert. Bra tannin. Lang, litt tørr ettersmak. Lekkert. Passer til både lette retter fra grillen og perfekt til kos. Meget bra kjøp.

La Baume Chardonnay 2020. Frankrike. Pris kr. 449,90 Poeng 84/100

Drua er Chardonny Lys strågul på fargen. En frisk duft av sitrus og epler. Hint av urter. Smaken er frisk  og fruktig men samtidig rund. Lever godt opp til duften med modne epler og sitrus.  Bra sødme og syre. Riktig fin ettersmak. Passer bra til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.