To italienske musserende vin.

0
champagne glasses

Prosecco lages i Conegliano-Valdobbiadene og appelasjonene for prosecco i Veneto, nordøst i Italia.

Valdobbiadene ligger omtrent halvannen times kjøretur fra Venezia og er med et svært kupert landskap og stupbratte vinmarker en fantastisk vakker vinregion. Inntil for noen få år siden var prosecco navnet på druen bak de italienske musserende vinene, i tillegg til å være navnet på selve vinen og området prosecco kommer fra. Men etter hvert begynte produsenter over hele Italia, ja til og med fra andre land, å kalle sin vin for prosecco. Dermed fikk boblende et nytt beskyttende regelverk i 2009. Kjerneområdet Prosecco Superiore DOCG ble dannet og DOC-området for prosecco utvidet. Samtidig ble det bestemt at druen prosecco må kalles glera når den produseres utenfor det klassifiserte området eller til vin som ikke dekkes av lovverket.

Casabianca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco. Pris kr. 139,90 Poeng 84/100 

Laget på Glera. Lys gul med et grønt skjær på fargen. Bra duft av sitrus, pærer og et lite hint av urter. Frisk fruktig smak, bra syre og sødme. Samme sitrus og pære som i duften. God ettersmak. Passer glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Ca’Bertaldo Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco. Pris kr. 179,90 Poeng 84/100

Drua er Glera. Lys gul med et grønt skjær på farge. Bra bobler. Duft av sitrus, grønne epler med hint av pærer. En bra fruktig smak med fin fylde. Bra balansert. En tørr, fruktig ettersmak. En vin som passer best som aperitiff. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.