Jeg vet ikke hvorfor sangstrofen “ Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor,” kverner rundt og rundt i hodet mitt.

Bare at blomster er byttet ut med bobler. Kanskje for at desember med advent og jul er årets største bobletid. Første del av Godt Drikkes bobletest kommer her.

Leclerc Briant Brut Réserve. Frankrike, Champagne. Pris kr 379,90 Poeng 91/100

Testens store vinner. Strågul med et lite grønt skjær. Elegant duft av epler, sitrus, kjeks og små hint av blomstereng. Frisk, med fin fylde på smak. Lever flott opp til duften og med riktig bra syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til stearinlys og venner. Meget bra kjøp.

Lionel Carron Crémant de Bourgogne Le Crêt de La Fée Blanc de Blancs 2015 Frankrike, Burgund. Pris kr 219,90 Poeng 88/100

Gulgrønn på fargen. Vakre små bobler som kiler ganen. God duft av sitrus, epler og brøddeig. Elegant, frisk smak med bra fylde. Bra syre og sødme. God ettersmak. Passer glimrende til kos og fisk. Meget bra kjøp.

Bliard-Moriset La Belle Bleue Blanc de Blancs Grand Cru. Frankrike, Champagne. Pris kr. 369,90 Poeng 88/100

Gulgrønn farge, fine bobler. Nydelig duft av sitrus, epler, blomster og bakst. Frisk og fyldig på smak og lever virkelig bra opp til duften. Perfekt syre og sødme med en lang og god ettersmak. Passer virkelig bra til kos og mørke vinterkvelder. Meget bra kjøp.

Delorme cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2015. Frankrike, Burgund. Pris kr. 168,90 Poeng 87/100

Lys, lys rosa på farge. Fine bobler. God duft av epler, blomster, sitrus og brødbakst. Smaken har god fylde, frisk med fin syre og sødme. Lever flott opp til duften. En riktig god ettersmak. Passer fint til kos og lette retter. Her er det virkelig valuta for penga, så løp og kjøp.

Rotari Rosé Brut 2012. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 154,90 Poeng 86/100

Lys rosa på fargen. Duften er lekker med rips, markjordbær og hint av kjeks. Smaken er tørr og fruktig og lever flott opp til duften. Fine små bobler og en riktig bra balansert syre og sødme. En bra ettersmak. Passer bra til kos, diskusjoner, fungerer også helt ok sammen med skalldyr. Meget bra kjøp!

La Cave Brillante Crémant de Bordeaux. Frankrike, Bordeaux. Pris kr. 150,- Poeng 84/100

Grønngul farge, ok bobler. Bra duft av grønne epler, noe sitrus og brødbakst. God frisk smak med en lett sødme. Fin fylde og en riktig god ettersmak. Passer bra sammen med lette retter og muntre venner. Meget bra kjøp.

Abbazia Prosecco Extra Dry. Italia, Prosecco. Pris kr 119,90 Poeng 82/100

Lys gul på farge. Bra bobler. Bra duft av druer, sitrus og blomst. Smaken er frisk, bra frukt og en bra syre og sødme. God fruktig ettersmak. Glimrende vin til mange gjester og aperitiff. Hadde jeg trillet terning i dag, så hadde vinen fått en solid femmer. I forhold til pris, løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.